De tuin

De uitgestrekte glooiende tuin en boomgaard op het zuiden en westen hebben de hele dag zon en schaduw. Het terrein is afgeschermd van de straat en grotendeels omsloten. Er zijn rondom het huis verschillende terrasjes met uitzicht op de heuvels, het authentieke dorpskerkje en de omringende weilanden. Een tafeltennistafel, balspellen, basketbalstandaard, ligstoelen, schommel en voetbalgoal zijn buiten het winterseizoen aanwezig.

De boomgaard draagt in de zomer en vroege herfst veel fruit. Hiervan kunt u vrijelijk gebruik maken. Er zijn onder meer kersen, appels, peren, hazelnoten, mirabellen, kwetsen en abrikozen te plukken.

De tuin is dier- en vogelrijk. Rondom het huis en in de nabije omgeving zijn vele zang- en roofvogelsoorten, eekhoorntjes, reeën, hazen, egels, hermelijnen, patrijzen, fazanten, vossen, padden, kikkers en kleine slangensoorten te zien. Op de afgesloten, niet door ons bewoonde zolder maakt soms een schuw zevenslapertje (een op een eekhoorntje gelijkend knaagdier dat zeven maanden slaapt), zijn winterverblijf dan wel nestje op. Soms huist er ook een kerkuil. De boeren in de omgeving nemen het niet zo nauw met de afrastering van de weilanden. U moet dan ook niet verbaasd staan als er op een ochtend een kalfje, lammetje of loeiende koe in de tuin staat. Wees gerust, vanzelf duikt er een boer op die zijn kroost komt ophalen. 

Welkom

Natuur, sport, cultuur
en comfort in de
Franse Ardennen.

KIJK IN HET GASTENBOEK
VOOR REACTIES VAN
GASTEN IN LA HARDOYE

Klik op de pijltjes rechts
voor een compleet beeld van
Buitenhuis La Hardoye.
Klik op de foto voor een
vergroting.