De Franse Ardennen

De Franse Ardennen, ook wel de Lage Ardennen genoemd, zijn nog ongerept. Het gebied is niet zo bosrijk – en daarmee lichter – en minder toeristisch dan de Belgische Ardennen. Het gebied telt vooral vele kleine verstilde gehuchten en enkele kleine of middelgrote plaatsen. Steden als Reims en Parijs zijn goed en ook voor een enkele dagbesteding te bereizen. 

La Hardoye ligt in Groot-Thiérache, een natuurlijke regio waarvan delen van het noorden van Noord-Frankrijk en Zuid-België deel uitmaken vanwege landschappelijke en architecturale overeenkomsten: lieflijke heuvelachtige weidelandschappen met hagen en natuurstenen of lemen huizen met daken van leisteen. Buitenhuis La Hardoye is een typisch Thiérache-bouwwerk. Er heerst in de Thiérache een authentieke Franse sfeer die vergezeld gaat van Zuid-Engelse uitzichten.

Vier Seizoenen

De vier seizoenen onderscheiden zich in La Hardoye nog nadrukkelijk van elkaar. Flora en fauna kunnen elk jaargetijde opnieuw ten volste genoten worden. De Franse Ardennen hebben doorgaans een gunstiger klimaat dan de hoge Ardennen bij de noorderburen. Het is er warmer en minder regenachtig dan aan de Belgische zijde. Onstuimige Fransen noemen het zelfs wel eens de Provence van het noorden. Dat is inderdaad wat onstuimig, maar het weer is er gemiddeld beter dan in Nederland. Dit maakt dat meer en meer Nederlanders er hun tweede huis vinden.

Welkom

Natuur, sport, cultuur
en comfort in de
Franse Ardennen.

KIJK IN HET GASTENBOEK
VOOR REACTIES VAN
GASTEN IN LA HARDOYE

Klik op de pijltjes rechts
voor een compleet beeld van
Buitenhuis La Hardoye.
Klik op de foto voor een
vergroting.